Tuesday, December 4, 2012

SATU LAGI KEJAYAAN NEGERI SELANGOR (PR)...AES MULA DITURUNKAN...


Exco Selangor Ronnie Liu berkata pihak berkuasa terbabit pada hari Jumaat ini akan menurunkan kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik yang dipasang di negeri itu.

"Saya akan maklumkan masanya kepada pemberita," kata Liu yang bertanggungjawab ke atas kerajaan tempatan.

Kamera perangkap laju itu dipasang di kilometer 6.6 Lebuhraya Lembak Kelang Selatan (SKVE) dan di kilometer 301.6 di Lebuhraya Utara Selatan.

Liu turut mempersoalkan satu gambar yang didakwa menunjukkan pekerja menurunkan kamera berkenaan di SKVE, yang beredar di ruang Internet.

"Ianya palsu. Ia mungkin (dirakam) ketika mereka memasang (kamera) tersebut. Saya sudah hantar orang untuk periksa dan kamera itu masih ada," katanya.

Selangor akan menurunkan kamera berkenaan selepas memberi tempoh selama 14 hari kepada kontraktor AES supaya berbuat demikian dalam masa dua minggu.

Beliau mendakwa, Jabatan Pengangkutan Jalan dan kontraktor berkenaan gagal memohon untuk mendapatkan kebenaran merancang bagi memasang alat berkenaan – yang dianggap sebagai struktur haram.

5 comments:

Anonymous said...

Zalim betul PR, org psg elok2 AES tu ko main2 cabut. Patutnya panggil owner biar dia tgk masa cabut tu..

Lps ni kat mana bro, mau jgk aku sponsor air/biskut sikit kat org yg cabut tu..jom kwn2 open table lagi ok..

Anonymous said...

5:25 jom aku pun nak sponsor KFC satu barrel lah...sambil sepak terajang AES.....sapa lagi nak joint jom....

Anonymous said...

kena ajak geng lagi ni bro... tapi yg pasti sepak dpn tuan AES lagi best sebestnya...

Anonymous said...

woit...lu org melalut ke mabok nih? bila masa plak diturunkan? nak ckp apa pun kena ada fakta kalu tidak fitnah namyanya. aku kebetulan lalu situ nak g JPN putrajaya,dia orang repair bukan turunkan....aku ingat orang majlis rupanya puak tu ngan peg JPJ...piiraaah!

Anonymous said...

satu lagi blogster bodoh yang nak cari trafik ke blognya.